Имбирли печеньелар/Имбирное печенье

148
TuronOshxonasi
TuronOshxonasi631

    ТЕКСТ НА РУССКОМ НИЖЕ
    Имбирли печеньелар

    Ду́стлар Янги 2019-йил кириб келишига хам мана саноқли кунлар қолди. Янги йил байрами барча учун завқ ва совғаларга бой байрам. Шунинг учун биз хам сизга шундай завқли совғамизни таклиф қилмоқчимиз! Бу сафарги ширинлигимиз нафақат мазали, шу билан бирга у чиройли, фойдали, кайфиятни ку́тарувчи ва албатта совғабоп ширинлик! Ха бу айнан янги йил совғаси – Имбирли печеньелари! Бугун биз Сиз билан буни биргаликда тайёрлаймиз. Тайёр бўлсангиз қани бошладик

    Асал 150 гр
    Шакар 200 гр
    Имбирь кукуни 16 гр(2 ч.қ)
    Корица кукуни 16 гр (2 ч.қ)
    Сода 12 гр (1 ч.қ)
    Сарёғ 200 гр
    Тухум 2 дона
    Турон уни 400 гр

    «Айсинг» (глазурь) учун:

    Қанд упаси 450-500 гр
    Тухум оқи 1 дона
    Лимон суви 1 ч. қ

    Асал ва шакарни бирор бир сирли идишга солиб, газда паст оловда шакар доналари эригунга қадар аралаштириб турилади. Шу жараён давомида имбирь ва корицани хам соламиз, бир икки маротаба аралаштириб, сода соламиз. Масса 2-3 баробар кўпаяди, аралаштириб турамиз. У́з холига қайтиши учун сарёғни солиб аралаштирамиз ва газдан оламиз. Озроқ совутиб, тухумларни солиб тезлик билан аралаштирилади. Унни элакдан ўтказиб солиб хамир қиламиз. Диққат! Хамир юмшоқ бўлади. (қўлга ёпишади) Хамир 8 соат давомида музлатгичга қўйилади. 8 соатда сўнг уни музлатгичдан олганимизда у қўлга ёпишмайди. 4мм қалинликда ёйиб хар хил қолиблар ёрдамида кесамиз ва 180° даражада қиздирилган газ печида 7 дақиқа давомида пишириб оламиз ва совутамиз.

    «Айсинг» тайёрлаш:
    Тухум оқига қанд упасини оз оздан солиб аралаштирамиз ва лимон сувини соламиз, яна яхшилаб аралаштирамиз. Қуюқ бўлиб қолса қайнатилиб совутилган сув ёрдамида суюлтиришимиз мумкин. Имбирли печеньеларни шу «Айсинг» билан безатамиз. Мана кўриб турганингиздек бу жуда осон ва мароқли жараён! Албатта тайёрлаб яқинларингизни хурсанд қилинг!

    Имбирное печенье

    Друзья! Вот и до нового года остались считанные дни. Новый год считается праздником радости и веселья, подарков и сюрпризов. Именно поэтому мы хотим предоставить наш радостный подарок! Сегодняшняя сладость не только вкусная и полезная, но и праздничная. Да именно это – новогодний подарок Имбирные печенья! Сегодня будем вместе ее готовить.
    Итак начали!

    Ингредиенты:
    Мёд 150 гр
    Сахар 200 гр
    Порошок имбиря 16 гр (2 ч.л)
    Порошок корицы 16 гр (2 ч.л)
    Сода 12 гр (1 ч.л)
    Сливочное масло 200 гр
    Яицо 2 шт
    Мука TURON 400 гр

    «Айсинг» для глазури:

    Сахарная пудра 450-500 гр
    Белок яйца 1шт
    Лимонный сок 1 ч. л

    Мёд и сахар разогреваем на низком огне смешивая консистенцию пока частички сахара не расплавятся. В процессе разогревания добавляем имбирь и корицу, смешиваем и добавляем соду. Продолжаем смешивать, масса увеличивается в 2-3 раза. Добавляем сливочное масло чтобы вернуть в первостепенную форму, смешиваем и берём обратно с газовой плиты. Даём немного остыть, добавляем яица и быстро размешиваем. Муку проводим через сито и готовим тесто. Внимание! тесто будет мягким (будет прилипать к руке). Тесто оставляем в холодильнике на 8 часов. После этого тесто не будет прилипать к руке. Раскатываем тесто по толщине 4мм и нарезаем с помощью разновидных готовых форм. Ставим на газовую печь при температуре 180° на 7 минут, после приготовления даем остыть.

    Готовим «Айсинг»:
    На яичный белок по тихонько добавляем сахарную пудру и смешиваем, добавляем лимонный сок и снова хорошенько смешаем. Если консистенция стала слишком густой можно добавить кипячёную воду и разбавить. Имбирные печенья украшаем с помощью этого «Айсинга». Вот как вы видите это лёгкий и развлекательный процесс! Конечно же приготовьте и порадуйте своих близких, приятного аппетита!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.