Kam tuzli gulmohi balig’i (forel)ni to‘g’ri tayyorlash

182
zirauz
zirauz4411501

    Kerakli masalliqlar:
    Gulmohi balig’i filesi – 1 kg
    Yirik tuz – 2,5 ch. q.
    Shakar – 2 ch. q.
    O’simlik yog’i – 3-4 ch. q.
    Murch – 2 ch. q.
    Non bo’lagi – 10 dona
    Qadam 1
    Baliq filesi katta bo’lsa, unda uni 2-3 ta bo’lamiz.

    Qadam 2
    Kichikroq idishga tuz va shakarni solib, aralashtirib olamiz.

    Qadam 3
    T/uz va shakar aralashmasini baliq usti va ostiga yaxshilab sepib chiqamiz.

    Qadam 4
    Tog’orachaga 1 choy qoshiq o’simlik yog’i va murch donachalarini 1/3 qismini solamiz. Yog’ni tog’orachaga yaxshilab surtib chiqamiz.

    Qadam 5
    Tog’orachaga baliqning bir bo’lagini solamiz va ustidan 1 choy qoshiq tuz bilan murchning 1/3 qismini solamiz. Shu jarayonni barcha baliq bo’laklari bilan takrorlaymiz.

    Qadam 6
    Baliq solingan tog’oracha ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 8-10 soatga sovutgichga olib qo’yamiz. Vaqt o’tgandan so’ng baliq tayyor bo’lgan bo’ladi.

    Tayyor bo’lgan baliqni shu zahoti ishlatish yoki muzlatgichga olib qo’yish ham mumkin.

    Qadam 7
    Gulmohi balig’i va tvorogli baliqdan tayyorlangan mini-buterbrodlar
    Biror bir qolip yordamida nonni kichikroq bo’laklarga bo’lib chiqamiz.

    Qadam 8
    Tvorogli pishloqni limon sharbati bilan to‘g’ralgan shivit bilan aralashtirib olamiz.

    Qadam 9
    Kichik qoshiq yoki pishiriq qopchasi yordamida non bo’laklariga surtib chiqamiz.

    Qadam 10

    Ustini esa yupqa to‘g’ralgan baliq bilan bezatamiz.

    Zaytun mevalari bilan bezatamiz.

    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.