Kam tuzli gulmohi balig’i (forel)ni to‘g’ri tayyorlash
Kerakli masalliqlar:
Gulmohi balig’i filesi – 1 kg
Yirik tuz – 2,5 ch. q.
Shakar – 2 ch. q.
O’simlik yog’i – 3-4 ch. q.
Murch – 2 ch. q.
Non bo’lagi – 10 dona
Qadam 1
Baliq filesi katta bo’lsa, unda uni 2-3 ta bo’lamiz.
Qadam 2
Kichikroq idishga tuz va shakarni solib, aralashtirib olamiz.
Qadam 3
T/uz va shakar aralashmasini baliq usti va ostiga yaxshilab sepib chiqamiz.
Qadam 4
Tog’orachaga 1 choy qoshiq o’simlik yog’i va murch donachalarini 1/3 qismini solamiz. Yog’ni tog’orachaga yaxshilab surtib chiqamiz.
Qadam 5
Tog’orachaga baliqning bir bo’lagini solamiz va ustidan 1 choy qoshiq tuz bilan murchning 1/3 qismini solamiz. Shu jarayonni barcha baliq bo’laklari bilan takrorlaymiz.
Qadam 6
Baliq solingan tog’oracha ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopib, 8-10 soatga sovutgichga olib qo’yamiz. Vaqt o’tgandan so’ng baliq tayyor bo’lgan bo’ladi.
Tayyor bo’lgan baliqni shu zahoti ishlatish yoki muzlatgichga olib qo’yish ham mumkin.
Qadam 7
Gulmohi balig’i va tvorogli baliqdan tayyorlangan mini-buterbrodlar
Biror bir qolip yordamida nonni kichikroq bo’laklarga bo’lib chiqamiz.
Qadam 8
Tvorogli pishloqni limon sharbati bilan to‘g’ralgan shivit bilan aralashtirib olamiz.
Qadam 9
Kichik qoshiq yoki pishiriq qopchasi yordamida non bo’laklariga surtib chiqamiz.
Qadam 10
Ustini esa yupqa to‘g’ralgan baliq bilan bezatamiz.
Zaytun mevalari bilan bezatamiz.
Yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}