Ўрама Бўғирсоқ/Бугирсок (колобок) завёрнутый
ТЕКСТ НА РУССКОМ НИЖЕ
Ўрама бўғирсоқ
120мл сут
120мл сув
240гр маргарин (50гр орасига суртишга)
3 о.қ. шакар
1/4 ч.қ. туз
640гр TURON UNI
500мл ўсимлик ёғи
СИРОП УЧУН:
120гр шакар
120мл сув
1 о.қ. асал
ХАМИР УЧУН:
сув, сут ва 240гр эритилган маргарин, шакар, туз солиб аралаштириб, унни элаб солиб хамир киламиз ва 30 дақиқа тиндирамиз. Дам олган хамирни 2мм қалинликда ёйиб, 4см лик ленточкалар кесиб оламиз. 50гр маргаринни эритиб олиб, хар бир ленточка орасига суртиб 4 қават қилиб тахлаб чиқамиз(4 қаватдан кўпайиб кетмасин!) Қолганлари хам шундай усулда тахланади. Тайёр ленталар 1,5см қилиб кесиб чиқилади. Хар бир кесилган хамирни спираль қилиб буралади ва 30 дақиқага музлатгичга кўйилади. Ёгни ўрта оловда қиздириб бўғирсоқларни пишириб оламиз.
ҚИЁМ УЧУН
Сув билан шакар газда 3-5 дақиқа қайнатилади ва асал солиб яна 1 дақиқа қайнатилади. Қиём тайёр!
Совуганидан кегин хар бирини қиёмга ботириб олиб ликопчага тахлаб чиқамиз. Устига майдаланган ёнгоқ сепиб безатамиз. Ёқимли иштаха!
Бугирсок(колобок) завёрнутый
Ингридиенты:
120мл молока
120мл воды
240гр маргарина (50гр для использования между слоями).
3 столовых ложек сахара
1/4 чайной ложки соли
640гр муки TURON UNI
500мл растительного масла
Для СИРОПА:
120гр сахара
120мл воды
1 столовая ложка мёда
Для ТЕСТА:
Вода, молоко, 240гр расплавленного маргарина, сахар, перемешиваем всё это добавляя в него соль, проводя муку через решето делаем тесто и оставляем готовое тесто на 30 минут в комнатной темперетуре. Готовое тесто раскатываем до 2мм толщины, и нарезаем 4см ленточками. Расплавить 50гр маргарина, помазать между каждых нарезанных ленточек и складывать их в 4 слоя (обратите внимание чтобы ленточки были не более 4 слоев). Остальные ленточки складываем по такому же принципу. Готовые ленты нарезаем по 1.5см. Каждую из нарезанных прокручиваем в форму спирали и ставим на 30 минут в холодильник. Нагреваем масло в среднем огне и на нем готовим Бугирсок(колобок).
ДЛЯ СИРОПА
Воду с сахаром кипятим 3-5 минут на газовой плите, затем добавляя мёд кипятим ещё 1 минуту. Сироп готов! После остывания Бугирсок покрываем сиропом и посыпаем грецкими орехами.
Наше блюдо готово, приятного аппетита!
{$ noItemsMessage $}