Zig’ir urug’lari solib pishirilgan non
Masalliqlar:
250 millilitr iliq suv
10 gramm quruq xamirturush
60 gramm Maselko «Derevenskoe» o‘simlik-sariyog’li yog’i
120 gramm javdar uni
230 gramm bug’doy uni
1 choy qoshiq shakar
1 choy qoshiq tuz
1 choy qoshiq
1 choy qoshiq oq kunjut
1 choy qoshiq qora kunjut
1 osh qoshiq zig’ir urug’chalari
ustiga surtish uchun sut
ustiga sepish uchun zig’ir urug’lari, kunjut va tmin
Qadam 1
Tog’orachaga barcha quruq masalliqlarni solamiz – 2 xil un, tuz, shakar, xamirturush, zig’ir urug’i va kunjut.
Yaxshilab aralashtiriib olamiz.
Qadam 2
Iliq suv va eritilgan yog’ni quyamiz.
Yumshoqina xamir qorib olamiz.
Qadam 3
Toza tog’orachani yog’lab, ichiga xamirni qo’yamiz va ustini oziq-ovqat pelyonkasi bilan yopamiz. Iliq joyga 1 soatga olib qo’yamiz.
Qadam 4
Oshgan xamirni bir mushtlab olamiz va baton shakliga keltiramiz. Pergamnet qog’oz to’shalgan pech patnisiga olamiz. Ustini sochiq bilan yopib, yana 30-40 daqiqaga tindirib qo’yamiz.
Qadam 5
30 daqiqadan so’ng non ustiga sutdan surtamiz, zig’ir urug’lari va kunjutdan sepamiz. 190 C darajada qizigan pechga qo’yib, 35-40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishgan nonni pech panjarasiga qo’yib, sovutib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}