Tovuq va ismaloqli fitir

8
maselkomover
maselkomover7193

    Masalliqlar:

    XAMIRIGA
    500 gramm un
    0,5 choy qoshiq xamirturush
    0,5 choy qoshiq tuz
    250 gramm sut
    2 ta tuxum
    200 gramm qatlamali xamirga mo’ljallangan margarin
    ASOSIGA
    500 gramm tovuq go’shti
    1 bog’ ismaloq
    150 gramm piyoz
    30 millilitr o’simlik yog’i
    ustiga suritish uchun tuxum
    ustiga sepish uchun kunjut

    Qadam 1
    Xamir tayyorlaymiz
    Unga tuz, xamirturush, tuxum va sut solib, xamir qoramiz. Va 15 daqiqaga tindirib qo’yamiz.

    Qadam 2
    Xamirni ikki bo’lakga bo’lib, dumaloq shakliga keltiramiz va yana 10 daqiqaga ustini yopib, tindirib qo’yamiz.

    Qadam 3
    Ikkala xamirni ham 2-3 mm qalinlikda yoyamiz.

    Qadam 4
    Ustidan eritilgan margarinni suritamiz. Va o’rab, 30 daqiqaga muzlatgichga yuboramiz.

    Qadam 5
    Asosini tayyorlaymiz:
    Ismaloq va piyozni tovada 30 ml o’simlik yog’ini quyib 5-7 daqiqa yumshagunicha pishiramiz.

    Qadam 6
    Tovuq sonlarini o’rtaсha to’rtburchak shaklida to‘g’rab, ismaloq va piyoz bilan aralashtirib, tuz va murch sepib, aralashtiramiz.

    Qadam 7
    Birinchi rulet shaklidagi xamirni 2 mm qalinlikda yoyib, gaz pechi patnisiga joylashtiramiz. Ustidan tovuqli asosni qo’yib, ikkinchi ruletni ham yoyib, asos ustini yopamiz. Yonlarini yopib chiqamiz.

    Qadam 8
    Pirog ustiga tuxum suritib, 180 darajada qizdirilgan gaz pechiga 35-40 daqiqaga yuboramiz.
    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.