Баку мутакилари/Бакинские мутаки
ТЕКСТ НА РУССКОМ НИЖЕ
Баку мутакилари
Ўзининг меҳмондўстлиги ва тотли таомлари билан машҳур бўлган серқуёш ўлка – Озарбайжонга саёҳат қилишни истайсизми? Бетакрор таъмга эга – баку мутакиларини пишириб кўриш имкониятини асло қўлдан чиқармаймиз.
Масаллиқлар:
Turon уни – 3 стакан
Сарёғ – 200 гр
Сметана – 200 гр
Тухум – 2 дона
Шакар – 1 стакан
Ёнғоқ – 200 гр
Туз – 1 чимдим
Нозик таъмли мутакилар оғизда эрийди, улар чой ёки қаҳвага қўшиб дастурхонга тортилади. Мутакиларни джем, мураббо ёки ҳўл мевалар билан бирга тановвул қилса ҳам бўлади.
Ёқимли иштаҳа!
Бакинские мутаки
А не отправиться ли нам сегодня в Азербайджан – солнечный край, который славится гостеприимством и вкусной едой? Ну и как же не попробовать испечь вкуснейший азербайджанский десерт – бакинские мутаки.
Ингредиенты:
Мука – 3 стакана
Сливочное масло – 200 гр
Сметана – 200 гр
Яйцо – 2 шт
Сахар – 1 стакан
Грецкие орехи – 200 гр
Соль – 1 щепотка
К слову, они похожи на рогалики, но отличаются способом приготовления и начинкой. А если вы правильно поделите тесто, то сможете приготовить целых 64 мутаки. Хватит и на семью, и на гостей).
Приятного аппетита!
{$ noItemsMessage $}