Просмотр ролика разрешен только на территории Узбекистана
1582
просмотров

Гўштли пирог – Мясной пирог

Канал: TuronOshxonasi  роликов: 31, подписок: 6  
0
не нравится

Кулинария 30 Июля 2018   12+

*Описание на русском языке ниже*

Гўштли пирог
Керакли масаллиқлар
Turon уни -500 гр
Маргарин -200 гр
Сметана -200 гр
Тухум -1 дона (1 дона сариғи)
Разрыхлитель -18 гр
Туз -15 гр
Гўшт-500 гр
Пиёз-2 дона

Тайёрланиш усули!
500 гр Turon унига 18 гр разрыхлитель, 15 гр туз солиб аралаштирамиз. Ўртасини очиб хона ҳароратида юмшатилган 200 гр маргаринни солиб яхшилаб увалаб (крошка) оламиз. Тайёр аралашмага 200 гр сметана ва 1 дона тухум солиб юмшок хамир корамиз. Ва 30 дақиқага музлатгичга қўямиз.
Начинка: 500 гр мол гўшти қиймасига 2 дона пиёзни майда қилиб тўғраб, та’бга кўра зира, мурч, туз солиб аралаштирамиз.
Музлатгичда тиндирилган хамиримизни олиб 2 бўлакка бўламиз.( 1 таси каттарок 2 чиси кичкина). Катта бўлагини ёйиб устига қиймали начинкани солиб, кичик хамирни ҳам ёйиб устига ёпамиз. Четларини ёпиштириб олиб, пирогни ўртасига бирор бир думалоқ идиш (пиёла) қўйиб белгилаб олиб четларини 8 бўлакка бўламиз ва ҳар бир бўлакни 2 маротаба айланитрб чикамиз. Устига 1 дона тухум сариғини суртиб, кунжут сепамиз ва 200 градусда кизиб турган газ печида 35-40 дақиқа давомида пишириб оламиз. Ёқимли иштаха.

Мясной пирог

Необходимые ингридиенты:
Мука Turon – 500 гр
Мясо – 500 гр
Лук – 2 шт
Маргарин – 200 гр
Сметана – 200 гр
Яйцо – 1 шт
Разрыхлитель – 18 гр
Соль – 15 гр

Способ приготовления:
500 гр муки Turon смешать с разрыхлителем (18 гр), добавив соли (15 гр). По центру добавить маргарин (200 гр) в мягком состоянии и смешать. После добавляем сметану (200 гр) и яйцо (1 шт), смешиваем и ложим в холодильник на 30 минут.

Начинка:
В фарш из говядины (500 гр) добавляем разрезанный и измельчённый лук (2 шт). Посолить, проперчить и смешать.

Вынимаем из холодильника наше тесто и делим на 2 неравные части (1-ая чуть больше, а 2-ая меньше).
Раскатать большой кусок теста, поместить его на лист или в форму, положить начинку. Сверху закрываем 2-ым куском теста (который был меньше). Поверх намазать желток яйца (1 шт), насыпать кунжутом и выпекать 35-40 минут при 200 градусов. Приятного аппетита!

свернуть развернуть

Теги: turonuniuz  turon oshxonasi  видеорецепты  кулинария  гўштли пирог  мясной пирог 

Только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Авторизуйтесь.