Грекча Кулури/Греческая Кулури

250
TuronOshxonasi
TuronOshxonasi631

    Грекча Кулури/Греческая Кулури

    Русский текст ниже

    Грекча Кулури

    Ошпазлик саёҳатининг афзалликлари нимада, биласизми? Юзлаб рецептлардан энг яхшисини танлаб, ўз уйингизда улардан таом тайёрлай оласиз Бугун эрта тонгдан Греция кўчаларида сайр қилар эканмиз, дўкон пештахталарига эндигина пишган машҳур грек тешиккулчалари – кулуриларни олиб чиққанларини гувоҳи бўламиз. Ҳали иссиқ тафти кетмаган, устидан кунжут сепилган, бўрсилдоқ кулурилар иштаҳангизни қитиқлайди! Рецепти билан тезроқ танишамиз!

    Масаллиқлари:

    Хамири учун: ️Хамиртуруш – 7 г ️Шакар – бир чимдим

    Сув – 150 мл

    Turon уни – 200 г ️Туз – 1/2 ч.қ.

    Зайтун ёғи – 2 ош қошиқ

    Устига сепиш учун: ️Кунжут – 200-300 г ️

    Тухум – 1 дона

    Тирокафтери қайласи: ️Фета – 100 гр ️

    Яшил чили – 2 дона

    Зайтун ёғи – 2-3 қошиқ

    Саримсоқ пиёз – 1 донача

    Кулурилар нонуштада дастурхонга тортилади. Улар жуда мазали бўлгани сабабли ўзини еса ҳам бўлади ҳамда, колбаса, сарёғ, джем ва бошқалар билан бирга истеъмол қилинади. Оххх. шохона лаззат!

    Ёқимли иштаҳа!

    Греческая Кулури

    Знаете, чем хороши кулинарные путешествия? Тем, что среди сотен рецептов других можно выбрать лучшие и наслаждаться ими у себя дома Сегодня мы прогуляемся по утренним улочкам Греции, когда на прилавки выносят свежеиспеченные кулури – знаменитые греческие бублики. Ещё тёплые, посыпанные кунжутом, с вкусной хрустящей корочкой кулури просто восхитительны! Читаем скорее рецепт!

    Ингредиенты:

    Для теста:

    Дрожжи свежие – 7 г ️Сахар щепотка ️Вода – 150 мл

    Мука Turon – 200 г ️

    Соль – 1/2 ч.л.

    Оливковое масло – 2 ст. ложки

    Для посыпки: ️Кунжут – 200-300 г

    Яйцо – 1 шт

    Соус Тирокафтери:

    Фета – 100 гр

    Зеленый чили – 2 шт

    Оливковое масло – 2-3 ложки

    1 зубчик чеснока

    Кулури идеально подавать на завтрак. Они вкусны сами по себе, но их также можно кушать как булочки с разными начинками – колбасой, маслом, джемом и другими. Ммм.. приятного аппетита!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.