Go’shtli teshik kulchalar

778
zirauz
zirauz4411501

    XAMIRIGA:
    300 millilitr sut
    50 gramm margarin yoki sariyog’
    1 choy qoshiq tuz
    2 choy qoshiq shakar
    500-550 gramm un
    8 gramm quruq xamirturush
    ustiga surtish uchun tuxum
    ustiga sepish uchun kunjut
    QIYMASIGA:
    500 gramm qiyma
    100 gramm piyoz
    100 gramm bulg’or qalampiri
    ta’bga qarab xohlagan ko’katlar
    ta’bga qarab tuz va murch
    qovurish uchun o’simlik yog’i
    Qadam 1
    50 millilitr iliq sutga xamirturush va shakarni solamiz. Aralashtirib, 15 daqiqaga qoldiramiz.

    Qadam 2
    Tog’orachaga unni elab solamiz. O’rtasini chuqurcha qilib, ichiga sut, opara, tuz, eritilgan sariyog’ni solamiz. Xamir qorib olamiz.

    Qadam 3
    Xamir ustini yelim xalta bilan yopib, 1 soatga iliq joyga olib qo’yamiz.

    Qadam 4
    Qiymasini tayyorlab olamiz:
    Tovaga o’simlik yog’ini quyib, qiymani solamiz va sui bug’lanib ketguniga qadar qovurib olamiz.

    Qadam 5
    So’ng mayda to‘g’ralgan piyoz va bulg’or qalampirini solib, 5-7 daqiqa davomida dimlab pishiramiz. so’ng tuz va murch sepib, gazdan olamiz.

    Qadam 6
    Oshgan xamirni olib, teng uchga bo’lamiz.

    Qadam 7
    Xamirlarni 5 mm qalinlikda, to’rtburchak shaklda yoyib olamiz va 5-6 sm qalinlikdagi uzun lentalar kesib chiqamiz.

    Qadam 8
    Ikkita uchida bo’sh joy qoldirib, so’ng qiymalarni solib chiqamiz.

    Qadam 9
    Ikkita xamir tomonini yopishtirib, uzun naychalar hosil qilib chiqamiz.

    Qadam 10
    Naychalarni ikkita uchini bir-birining ichiga tiqib, teshik kulchalar shaklini beramiz.

    Qadam 11
    Kulchalarni patnisga terib chiqamiz.

    Qadam 12
    Ustini sochiq bilan yopib, 15 daqiqaga qoldiramiz.

    Qadam 13
    Tingan kulchalarni ustidan ko’pirtirilgan tuxum surtib, kunjut sepamiz.

    Qadam 14

    185 C darajada qizigan pechda 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.

    Kulchalarini issiqligida dasturxonga tortamiz.

    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.