Просмотр ролика разрешен только на территории Узбекистана
379
просмотров

Олчали у́рама пирог/Вишнёвый пирог

Канал: TuronOshxonasi  роликов: 31, подписок: 6  

Кулинария 27 Декабря 2018   0+

ТЕКСТ НА РУССКОМ НИЖЕ
Олчали у́рама пирог

Масаллиқлар:
Турон Уни 400 гр
Маргарин 150 гр
Кефир 200 гр (ёки сметана)
Разрыхлитель 1 ч. қ
Олча
Шакар

Демак бошладик!

Хамма қуруқ махсулотлар аралаштириб олиниб, юмшоқ маргарин солиб урвоқ холига келтирамиз ва кефир ёки сметанани солиб хамир қорамиз. Хамир 20 дақиқа тиндирилиб, 4мм қалинликда ёйиб олинади. Бу́йига 5-6см у́лчаб ленталарга кесиб олинади. У́ртасига данагидан ажратилган олчаларни бир текисда териб чиқамиз ва устидан шакар сепиб хамирни иккита четини бир бирига ёпиштириб олинади. (! Агар олча музлатилган бўлса шакарни устига озроқ крахмал сепинг!). Хамма хамиримизни шундай қилиб тугиб олгандан су́нг, думалоқ колибга (30 Д) спиралга ўхшатиб айлантириб қу́йиб чиқамиз. 180° даражада қиздирилган газ печида 30-35 дақиқа давомида пишириб оламиз. Совутилади ва устига қанд упаси сепиб безатилади.

Ёқимли иштаха!

Вишнёвый пирог

Ингредиенты:
Мука TURON 400 гр
Маргарин 150 гр
Кефир 200 гр (или сметана)
Разрыхлитель 1 ч. л
Вишня
Сахар

Итак начали!

Смешиваем все сухие продукты добавляя к ним маргарин, после добавляем в эту массу кефир или сметану и замешиваем тесто. Оставляем тесто остыть на 20 минут, далее раскатываем тесто по 4 мм. Отрезаем тесто ленточками по 5-6 см в длину. В середину по порядку раскладываем вишню очищенную от косточек, засыпаем сахаром и края теста фиксируем друг с другом. (! Если вишня замороженная то засыпайте поверх сахара немного крахмала!). После этого все готовые ленточки раскладываем в виде спирали на круглую емкость (30 Д). При температуре 180° ставим на газовую печь на 30-35 минут. После приготовления засыпаем поверхность сладкой пудрой.

Приятного аппетита!

свернуть развернуть

Теги: кухня  вкусно  выпечка  пирог  мука  turonuni  блюдо  рецепт 

Только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Авторизуйтесь.