Yong’oq va dolchinli roll

306
zirauz
zirauz4411507

    Masalliqlar:
    XAMIRIGA:
    450 gramm un
    1 osh qoshiq quruq xamirturush
    50 gramm shakar
    1 choy qoshiq vanil shakari
    0.5 choy qoshiq tuz
    40 gramm eritilgan sariyog’
    120 millilitr sut
    1 dona tuxum
    ASOSIGA:
    60 gramm yumshatilgan sariyog’
    100 gramm tozalangan yong’oq
    50 gramm shakar
    1 osh qoshiq maydalangan dolchin
    ustiga surtish uchun tuxum sarig’i+suv

    Qadam 1
    Tog’orachaga un, xamirturush, shakar, tuz, sut, eritilgan sariyog’ va tuxumni solamiz, yumshoqina xamir qorib olamiz.

    Qadam 2
    Xamir ustini sochiq bilan yopib, 20-30 daqiqa iliq joyda qoldiramiz.

    Qadam 3
    Yong’oqni blenderda yoki pichoq yordamida maydalab olamiz va shakar bilan aralashtiramiz.

    Qadam 4
    Xamirni 25-30 sm kattalikda yoyib olamiz. Yumshagan sariyog’ni surtib, ustidan yong’oqli aralashmani sepamiz. O’qlovni bir marta xamir ustidan yurgizib chiqsak, ular xamirga yopishib, to’kilib ketmaydi.

    Qadam 5
    Yoyilgan xamirni 6 ta teng uzun lentalarga kesib chiqamiz. Bittasini olib, ruletsimon shaklda o’raymiz.

    Qadam 6
    Ruletsimon shakldagi xamirni aylanasi 24 sm li qolipning o’rtasiga qo’yamiz.

    Qadam 7
    Qolgan xamir bo’laklarini ham qolipdagi ruletsimon xamir ustidan o’rab chiqamiz. 20 daqiqa ko’tarilishi uchun qoldiramiz.

    Qadam 8

    Ustidan tuxum sarig’i surtib, 180 C darajada qizigan pechdan 40 daqiqa davomida pishirib olamiz.

    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.