Turkcha oshirma xamirli plyushkalar

722
zirauz
zirauz4411508

    Masalliqlar:
    400-450 gramm un
    180 millilitr sut
    6 gramm quruq xamirturush
    1 ta tuxum
    80 millilitr o’simlik yog’i
    3 osh qoshiq shakar
    1.5 choy qoshiq tuz
    50 gramm yumshatilgan sariyog’
    ustiga surtish uchun tuxum sarig’i+sut
    ustiga sepish uchun shakar
    Qadam 1
    Oparasini tayyorlab olamiz. 50 millilitr sutga 1 osh qoshiq shakar va xamirturushni solamiz. Aralashtirib, ko’pirib chiqishi uhcun 15 daqiqaga qoldiramiz.

    Qadam 2
    Unni elab olamiz va ustidan qolgan sut, shakar, tuz, yog’ va oparani solamiz. Yumshoq xamir qorib olamiz va ustini yopib, 1 soatga iliq joyga olib qo’yamiz.

    Qadam 3
    Oshgan xamirni mushtlab olamiz va 10-12 ta bo’lakka bo’lib chiqamiz.

    Qadam 4
    Xamir bo’laklarini 3 mm qalinlikda, ovalsimon shaklda yoyib chiqamiz. Tepa va pastidan 0.5 sm joy qoldirib, uzunasiga bir nechta tilimlarga bo’lib chiqamiz.

    Qadam 5
    Silikon cho’tka yordamida xamirga yuyumshoq sariyog’dan ko’proq surtib chiqamiz. Xamirlarni diogonal yo’nalishda ruletsimon shaklda o’rab chiqamiz. So’ng esa spiralsimon qilib buklaymiz.

    Qadam 6
    Bulochkalarni 10 daqiqaga tindirib qo’yamiz.

    Qadam 7

    Bulochkalarga sut va tuxum sarig’i aralashmasidan surtamiz va 180 C darajada qizigan pechda 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.

    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.