Туркча сомса / Турецкая самса

1089
TuronOshxonasi
TuronOshxonasi631

    ТЕКСТ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ НИЖЕ

    Туркча сомса

    Турон уни 350 гр
    Сарёғ 80 гр
    Сметана 180гр
    Туз 1ч.қ.
    Қабартма (разрыхлитель)1ч.к.
    Тухум сариғи 1 дона
    Седана

    Начинкасига
    Қийма 300 гр
    Пиёз 1 дона (катта)
    Картошка 1 дона (катта)
    Помидор 1 дона (катта)
    Туз, зира, мурч, кашнич уруғи.
    Турон уни элакдан ўтказилиб, туз, разрыхлитель солиб ҳамма қуруқ масаллиқлар аралаштириб олинади. Хона ҳароратида юмшатилган сарёғни солиб, урвоқ қилиб оламиз ва сметана солиб, ҳамир қиламиз. Ҳамирни 30 дақиқага музлатгичга қўйиб, сомсанинг қиймасини тайёрлаймиз. Пиёзни майдароқ туғраб оламиз. Картошка ва помидор қирғичдан ўтказилади. Ҳамма масаллиқларни: қийма, пиёз, картошка, помидор, таъбга кўра туз, мурч, кашнич, зира солиб аралаштирамиз.
    Хамирни музлатгичдан олиб, 2 мм қалинликда ёйиб, 4 см лик ленталар кесилади ва ичига қиймадан узунчок шакл бериб, хамир билан ўралади. (худди видеодагидек). Устига тухум сариғидан суртиб, седана сепилади. Сомсалар листга терилиб 200 даража қизиб турган газ печида 30 дақиқа давомида пишириб олинади. Ва иссиқ ҳолда дастурхонга тортилади. Ёқимли иштаҳа!

    Турецкая самса

    350гр муки Турон
    80 гр сливочного масло
    180 гр сметаны
    1 ч/л соли
    1 ч/л разрыхлителя
    1 яичный желток
    Чернушка для посыпки

    Для начинки:
    300 гр фарша
    1 большой лук
    1 большая картошка
    1 большой помидор
    Соль, перец, тмин, кориандр

    Просеиваем муку Турон, добавляем соль, разрыхлитель и все хорошо перемешиваем. Берем размягченное в комнатной температуре слив. масло, добавляем в муку и растираем в крошку, следом добавляем сметану и месим тесто. Отложим тесто на 30 минут в холодильник и займемся начинкой. Лук крошим мелко, картошку и помидор терем на крупной терке. Смешиваем все ингредиенты: фарш, лук, картошку и помидор. По вкусу добавляем соль, перец, тмин и кориандр.
    Берем тесто с холодильника, раскатываем толщиной 2мм. Разрезаем на ленты по 4 см. Делаем из фарша овалы, заворачиваем их лентами из теста (как на видео). Сверху смазываем яичным желтком и посыпаем чернушкой. Самсу выстраиваем на лист и выпекаем 30 минут при 200°C Подаем на стол горячими. Приятного аппетита.

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.