Кулча нон / Домашние лепешки

544
TuronOshxonasi
TuronOshxonasi631

    *Описание на русском языке ниже*

    Кулча нон
    Керакли масаллиқлар:
    Turon уни -1 кг
    Тухум -1 дона
    Шакар -30 гр
    Сут -500 гр
    Маргарин -100 гр
    Дрожжа -18 гр
    Туз -15гр
    Ўсимлик ёғи
    Кунжут
    Седана

    Ишни биринчи бўлиб, 100 мл илиқ сутга 18 гр дрожжи, 30 гр шакар, 15 гр туз солиб апара килишдан бошлаймиз. Апара 10 дақиқа усти ёпилган холда оширилади. Бошқа идишга 400 мл илиқ сутни солиб, устига оширилган апара ва 100 гр эритилган маргарин солиб аралаштириб, 1 кг Турон унини солиб юмшоқ хамир қорамиз. Хамирни устини ёпиб, 1 соатга тиндирамиз. Тинган хамирни ўтача бўлакларга булиб яна 30 дақиқага тиндириб қўямиз. Сўнгра ҳар бир зувалачалардан кулча нон ясаб, устига тухум суртиб, кунжут ва седана сепилади. Кулчалар 200 градусда кизиган газ печида 40 дақиқа давомида пишириб олинади. Ёқимли иштаха!

    Домашние лепешки «Кулча Нон»

    Мука Turon – 1 кг
    Яйцо – 1 шт
    Сахар – 30 гр
    Молоко – 500 гр
    Маргарин – 100 гр
    Дрожжи – 18 гр
    Соль – 15 гр
    Растительное масло
    Кунжут
    Тмин (Седана)

    Метод приготовления:
    В первую очередь в миску наливаем теплое молоко (100 мл), добавляем дрожжи (18 гр), сахар (30 гр), соль (15гр) и делаем опару. Оставляем на 10 минут.
    В другую миску наливаем молоко (400 мл), добавить опару, маргарин (100 гр), муку Турон (1 кг) и делаем мягкое тесто, смешиваем, пока тесто не перестанет прилипать к миске и рукам. Готовое тесто накрываем и оставляем на час в теплое место. После того, как тесто подошло, необходимо скатать шарики и снова оставить их на 30 минут. Затем, из каждого шарика сделать лепешку, а середину украсить при помощи чекича (специальный инструмент) или вилкой. Потом намазать желтком яйца и насыпать кунжутом и тмином(седана), Поставить в разогретую духовку и выпекать минут 40 при 200 градусов.
    Приятного аппетита!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.