"Maxrovoe" shirinligi
Masalliqlar:
BISKVITIGA:
250 gramm Maselko «Derevenskoe» o‘simlik-sariyog’li yog’i
350 gramm shakar
6 ta tuxum
1 choy qoshiq vanil shakari
3 osh qoshiq smetana
300 gramm un
1 choy qoshiq qabartma
KREMIGA:
200 gramm «365 Everyday» quyultirilgan suti
250 millilitr 35 %li yog’li qaymoq
Qadam 1
Biskvitini tayyorlab olamiz:
Xona haroratida yumshagan sariyog’ni shakar va vanil shakari bilan birgalikda, mikserda yaxshilab ko’pirtirib olamiz.
Qadam 2
Alohida idishga tuxum va smetanani solib, venchikda aralashtirib olamiz.
Qadam 3
Ko’pirtirilgan sariyog’ ustidan smetanali aralashmani oz-ozdan quyib, ko’pirtirishda davom etamiz.
Qadam 4
Ustidan un va qabartmani elab solamiz va lopatka yordamida ehtiyotkorlik bilan aralashtirib olamiz.
Qadam 5
Pech patnisini yog’lab, xamirni quyamiz va ustini tekislab olamiz.
Qadam 6
200-210 C darajada qizigan pechga qo’yib, 10-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Qadam 7
Pishgan biskvitning issiqligida aylanasi 6-8 sm kattalikdagi aylana shaklchalar kesib chiqamiz.
Qadam 8
Ortib qolgan biskvitni esa pichoq yordamida maydalab olamiz.
Qadam 9
Kremiga:
Muzdek qaymoqni mikser yordamida yaxshilab ko’pirtirib olamiz. Quyltirilgan sutni oz-ozdan quyib, ko’pirtirishda davom etamiz. Ustida naqshlar hosil bo’lganda, ko’pirtirishni to’xtatamiz.
Qadam 10
Pirojniyni bezatamiz:
Aylana shaklda kesilgan biskvit bo’lagi ustidan krem surtib, ustidan yana bitta bo’lagini qo’yamiz. Usti va chetki tomonlariga yaxshilab krem surtib, maydalangan biskvitni sepamiz.
Pishirig’imizni soatga sovutgichga olib qo’yamiz.
{$ noItemsMessage $}