Tezpishar asalli tort

1108
zirauz
zirauz4411506

    Masalliqlar:
    3 ta tuxum
    120 gramm shakar
    100 gramm sariyog’
    3 osh qoshiq asal
    250 gramm un
    10 gramm qabartma
    KREMIGA:
    400-450 gramm smetana
    300 millilitr quyultirilgan sut
    Tayyorlanilishi:
    1. Qozonchaga sariyog’ va asalni solamiz, gazga qo’yib eritamiz. Qabartmani solib, aralashtirib olamiz.
    2.Tuxum va shakarni birga yaxshilab ko’pirtirib olamiz.
    3. Ustidan asal-sariyog’li aralashmani quyib, aralashtirib olamiz.
    4. Unni elab solamiz va aralashtirib olamiz.
    Aylanasi 18 sm li qolipga xamirni quyamiz va 175-180 C darajada 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
    5. Pishgan korjni qolipidan ajratib, sovutib olamiz va ikki yoki uch bo’lakka bo’lamiz.
    Chetlaridan chiqqan urvoqlarini ustiga sepish uchun olib qo’yamiz.
    6. Kremini tayyorlaymiz:
    Muzdek smetanani yaxshilab ko’pirtirib olamiz, so’ng ko’pirtirishni to’xtatmay, quyultirilgan sutni oz-ozdan quyamiz.
    7. Kremni surtib, tortni yig’amiz. Usti va chetlariga urvoqlaridan sepib, bezatamiz.
    Tortni kamida 3 soatga, iloji bo’lsa, bir kechaga sovutgichga olib qo’yamiz.
    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.