Quruq mevalar bilan pishirilgan rulet
Masalliqlar:
1 o’ram «Mali» xamirturushli xamiri
ASOSI:
100 gramm maydalangan yong’oq
50 gramm turshak
50 gramm mayiz
100 gramm shakar
3 choy qoshiq dolchin
2 osh qoshiq eritilgan sariyog’
ustiga surtish uchun tuxum sarig’i+sut
Qadam 1
Xamirni iliq joyga 40 daqiqaga qoldiramiz.
Qadam 2
Alohida idishga maydalangan yong’oq, shakar va dolchinni solib, aralashtirib olamiz.
Qadam 3
Xamirni 5 mm qalinlikda to’rtburchak shaklda yoyib olamiz.
Qadam 4
Yoyilgan xamirga xona haroratida yumshagan sariyog’ni surtamiz.
Qadam 5
Xamir ustidan yong’oqli aralashma va quruq mevalarni sepamiz.
Qadam 6
So’ng xamirni ruletsimon shaklda o’raymiz va 15 daqiqaga qoldiramiz.
Qadam 7
Ustidan tuxum sarig’i va sut aralashmasini surtib, 180 C darajada qizigan pechda 25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}