Просмотр видеоролика вне территории Узбекистана запрещен
1089
просмотров

Балиш сомса/Балиш самса

Канал: TuronOshxonasi  роликов: 31, подписок: 6  
0
не нравится

Кулинария 30 Сентября 2018   0+

ТЕКСТ НА РУССКОМ НИЖЕ
Балиш сомса

ХАМИР учун бизга керак:
500 гр TURON уни
250 гр маргарин
250 мл кефир
1 ч.қ. сода
1 ч.қ. туз

Начинкасига:
300 гр қийма
1 дона пиёз
Туз
Мурч
Зира

Устини безатиш учун:
1 дона тухум сариғи
кунжут

Демак бошладик
Ун билан маргарин урвоқ қилинади 1 ч. қ. туз солиб аралаштирилади. Бошқа бир идишда кефирга чой содаси солиб аралаштириб оламиз ва унли аралашмага солиб юмшоқ хамир қорамиз. 30 дақиқа тиндирилади

Начинка
Қиймага бир дона пиёзни қирғичдан чиқариб солиб, таъбга кўра туз, мурч, зира солиб аралаштирамиз. Начинка тайёр! Бу вақтгача хамиримиз тиниб қолди ва уни ёнғоқдек зувалачаларга бўлиб олиб, қўлимизда авайлаб ёйиб олиб ўртасига начинка солиб четлари чимчилаб чиқилади. Листга териб чиқиб устига тухум сариғини суртиб кунжут сепамиз ва 200 даражада киздирилган газ печида 30 дақиқа давомида пишириб оламиз. Бу сомсаларимиз қайнатма шўрва ва шунга ўхшаш суюқ таомлар билан бирга дастурхонга тортилса айни муддао! Ёқимли иштаха!

Балиш самса

Для ТЕСТА:
500 гр муки TURON
250 гр маргарина
250 мл кефира
1 ч.л. соды
1 ч.л. соли

Для НАЧИНКИ:
300 гр мясного фарша
1 единица лука
Соль
Перец
Тмин

Для украшения готового блюда:
1 желток яйца
Кунжут

Итак начали
Перемешиваем муку и маргарин добавляя в них 1 ч.л соли. В тоже время в другой емкости перемешиваем кефир с чайной содой, добавляем в подготовленную нами мучную заготовку и готовим тесто. Готовое тесто накрываем и оставляем на 30 минут

НАЧИНКА
Лук проводим через тёрку и добавляем в мясной фарш, также по вкусу добавляем соль, перец, тмин и смешиваем. Начинка готова! К этому времени наше тесто уже готово к дальнейшим действиям, разделяем тесто на круглые как «орех» части, аккуратно раскатываем каждую часть и добавляем в середину начинку, а края теста ущипываем дабы придать форму. Складываем их на лист, смазываем желтком и насыпаем кунжут затем готовим их на газовой печи при температуре 200° С на 30 минут.
Блюдо готово, приятного аппетита!

свернуть развернуть

Теги: кулинария  готовим  вкусно  аппетитно  мука  turonuni  turonoshxonasi 

Только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Авторизуйтесь.