Pishirish talab etilmaydigan vanil-shokoladli chizkeyk

1044
zirauz
zirauz4411492

    Masalliqlar:
    KORJIGA:
    180-200 gramm pechenye
    100 gramm sariyog’
    ASOSIY QAVATIGA:
    700 gramm qaymoqli suzma
    200 gramm 35 %li yog’li qaymoq
    180 gramm shakar upasi
    2 osh qoshiq kakao kukuni
    2 choy qoshiq vanil shakari
    200 gramm jelatin
    120 millilitr sovuq suv
    100 gramm qora shokolad
    Qadam 1
    Korjini tayyorlaymiz
    Pechenyelarni blender yoki o’qlovda maydalab olamiz.

    Qadam 2
    Sariyog’ni eritib olamiz va pechenyelar bilan aralashtirib olamiz.

    Qadam 3
    Aylanasi 24 sm li qolipga pergament qog’oz to’shaymiz.

    Pechenyelarni qolipga solib, ustini tekislab olamiz.

    So’ng qolipi bilan sovutgichga 30 daqiqaga olib qo’yamiz.

    Qadam 4
    Asosiy qavatini tayyorlaymiz
    Jelatinni ustidan sovuq suv quyamiz va 20 daqiqaga qoldiramiz.

    Qadam 5
    Chuqurroq tog’orachaga suzma va qaymoqni solib, ko’pirtirib olamiz.

    Ko’pirtirishda davom etib, vanilin va shakar upasini solamiz.

    Qadam 6
    Jelatinni qozonchaga solib, silliq holatga kirgunicha eritib olamiz.

    Muhim! Jelatin qaynashiga yo’l qo’ymang!

    Qadam 7
    Suzma va qaymoqli aralashmani ikkiga bo’lamiz.

    Qadam 8
    Aralashmaning bir qismiga jelatinning yarmini quyamiz va mikserda ko’pirtirib olamiz.

    Qolganini esa chetga olib qo’yamiz.

    Qadam 9
    Suzmali aralashmani qolipdagi pechenyelar ustidan quyamiz va muzlatgichga 20 daqiqaga olib qo’yamiz.

    Qadam 10
    Qolgan suzmaga kakaoni solamiz va aralashtiirb olamiz.

    Qolgan jelatinni qizdirib, suyultirib olamiz va suzma ustidan quyamiz. Mikserda yaxshilab aralashtirib olamiz.

    Qadam 11
    Muzlatgichdagi chizkeykimiz ustidan kakaoli aralashmani ham quyamiz. Va 2 soatga sovutgichga olib qo’yamiz.

    Qadam 12

    Shokoladni eritib olamiz va chizkeyk ustidan quyamiz. To’liq qotishi uchun 3 soatga sovutgichga olib qo’yamiz.

    Xohishga qarab, rezavor mevalar bilan ustini bezatamiz.

    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.