Просмотр ролика разрешен только на территории Узбекистана
718
просмотров

Наполеон торти / торт наполеон

Канал: TuronOshxonasi  роликов: 31, подписок: 6  

Кулинария 9 Марта 2019   0+

ТЕКСТ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ НИЖЕ

НАПОЛЕОН ТОРТИ
Турон уни- 400 гр
Сметана-200 гр
Тухум сариғи- 4 дона
Қуюлтирилган сут- 700 гр
Разрыхлитель- 1 ч.қ.
Сарёғ- 450 гр ( 250 гр кремига)
Турон унини элакдан ўтказиб, разрыхлитель солиб аралаштириб юборилади. Сарёғни бўлакларга бўлиб, унли аралашмага солиб урвоқ қилиб олинади. Урвоқли аралашмага тухум сариғи ва сметанани солиб, юмшоқ хамир тайёрланади. Ва 30 дақиқа тиндириб олиниб, 10 та ёки 8 та бўлакларга бўлинади. Ҳар бир бўлакни думалоқ қилиб ёйилади. 22 диаметр ўлчамда кесиб олинади. (Четидан кесиб олинганлари ҳам, бирга пиширилади. Бу тортни безатиш учун керак бўлади). Газ печи олдиндан 180 даражада қиздириб қўйилади ва ҳар бир ёйилган ҳамир 7-10 дақиқа давомида пишириб олиб совутилади.
Крем тайёрлаш:
Сарёғни миксер ёрдамида оппоқ енгил ҳолга келтириб олинади. ️Сарёғ албатта юмшоқ ҳолатда бўлиши шарт! Ва оз-оздан қуюлтирилган сут солиб, аралаштириб крем тайёрланади.
Совуб улгурган (коржларни) кетма-кетликда крем суртиб ёпиштирилади ва хоҳишга кўра безатилади. Наполеон торти тайёр! Ёқимли иштаҳа!

ТОРТ «НАПОЛЕОН»

Мука Турон- 400 гр
Сметана -200 гр
Яичные желтки- 4 шт
Сгущенное молоко – 700 гр
Разрыхлитель- 1 ч.л.
Сливочное масло – 450 гр ( 250 гр для крема)
Просеиваем муку Турон добавляя разрыхлитель. Делим сливочное масло на куски и протираем с мукой в крошку. В крошку добавляем яичные желтки и сметану. Готовим мягкое тесто. На 30 минут кладем в холодильник. Затем делим тесто на 10 или 8 равных кусков. Каждый кусок раскатываем и вырезаем диаметром 22 см (Оставшиеся куски теста выпекаем вместе с основным кругом. Они нужны для украшения торта). Духовку разогреть до 180° и каждый круг теста выпекаем по 7-10 минут.
Готовим крем:
С помощью миксера сбиваем сливочное масло до пышной массы. При этом сливочное масло должно быть комнатной температуры. В сливочную массу по немногу добавляем сгущенное молоко и продолжаем сбивать крем до готовности.
Остывшие коржи промазываем кремом и собираем торт. Украшаем торт на усмотрение. Торт Наполеон готов.
Приятного аппетита!

свернуть развернуть

Теги: наполеон  выпечка  кулинария  торт  turonuniuz 

Только зарегистрированные пользователи могут оставлять комментарии. Авторизуйтесь.