Olmali pirog (Svetayevskiy)

167
zirauz
zirauz4411506

    Masalliqlar: 8

    XAMIRIGA:
    160 gramm un
    100 gramm eritilgan sariyog’
    50 gramm smetana
    QUYMASIGA:
    1 ta tuxum
    150 gramm shakar
    150 gramm smetana
    3-4 dona olma
    2 osh qoshiq un
    1-2 choy qoshiq dolchin
    Qadam 1
    Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo’yamiz.

    Kombayn idishiga eritilgan sariyog’, un va smetanani solib, yaxshilab aralashtirib olamiz. Xamir aylana shaklga kirguniga qadar aralashtiramiz.

    Agarda siz mikserdan foydalansangiz, unda uning keksga mo’ljallangan uchligidan foylananing.

    Xamirni aylanasi 25-28 sm kattalikdagi qolipga yoyib chiqamiz.

    Qadam 2
    Olmalarni po’stini archib, to’rtbuchak shaklda to‘g’raymiz. Yoyilgan xamir ustidan sepib chiqamiz.

    Eslatma: bunda siz shirin yoki nordon ta’mli olmalardan xohlaganingizni solishingiz mumkin. Har ikkalasida ham pirog juda mazali chiqadi.

    Qadam 3
    Quymasi uchun shakar bilan tuxumni mikserda yaxshilab ko’pirtiramiz. So’ng smetanani ham solib, yana bir bor aralashtirib olamiz.

    Qadam 4

    Olmalarning ustidan aralashmamizni quyib chiqamiz va pechga qo’yib, 40-45 daqiqa davomida pishirib olamiz.

    Yoqimli ishtaha!

    Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling: t.me/zirauzuz

    Yanada ko’proq retseptlar — https://zira.uz da

    Facebook: https://www.fb.com/zirauz
    Instagram: https://www.instagram.com/zirauz/
    O’zbek tilidagi telegram: https://t.me/zirauzuz
    Rus tilidagi telegram: https://t.me/zirauz
    Telegramdagi guruh: https://t.me/zirauz_chat
    Tahririyat raqami: (+99899) 837−15−15
    Reklama bo’limi raqami: (+99878) 148−14−15

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.