Olmali pirog (Svetayevskiy)
Masalliqlar: 8
XAMIRIGA:
160 gramm un
100 gramm eritilgan sariyog’
50 gramm smetana
QUYMASIGA:
1 ta tuxum
150 gramm shakar
150 gramm smetana
3-4 dona olma
2 osh qoshiq un
1-2 choy qoshiq dolchin
Qadam 1
Gaz pechini 180 C darajaga yoqib qo’yamiz.
Kombayn idishiga eritilgan sariyog’, un va smetanani solib, yaxshilab aralashtirib olamiz. Xamir aylana shaklga kirguniga qadar aralashtiramiz.
Agarda siz mikserdan foydalansangiz, unda uning keksga mo’ljallangan uchligidan foylananing.
Xamirni aylanasi 25-28 sm kattalikdagi qolipga yoyib chiqamiz.
Qadam 2
Olmalarni po’stini archib, to’rtbuchak shaklda to‘g’raymiz. Yoyilgan xamir ustidan sepib chiqamiz.
Eslatma: bunda siz shirin yoki nordon ta’mli olmalardan xohlaganingizni solishingiz mumkin. Har ikkalasida ham pirog juda mazali chiqadi.
Qadam 3
Quymasi uchun shakar bilan tuxumni mikserda yaxshilab ko’pirtiramiz. So’ng smetanani ham solib, yana bir bor aralashtirib olamiz.
Qadam 4
Olmalarning ustidan aralashmamizni quyib chiqamiz va pechga qo’yib, 40-45 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
Yangidan yangi retseptlar bilan birinchilardan bo’lib tanishishni xohlasangiz, unda bizning telegram kanalimizga albatta a’zo bo’ling: t.me/zirauzuz
Yanada ko’proq retseptlar — https://zira.uz da
Facebook: https://www.fb.com/zirauz
Instagram: https://www.instagram.com/zirauz/
O’zbek tilidagi telegram: https://t.me/zirauzuz
Rus tilidagi telegram: https://t.me/zirauz
Telegramdagi guruh: https://t.me/zirauz_chat
Tahririyat raqami: (+99899) 837−15−15
Reklama bo’limi raqami: (+99878) 148−14−15
{$ noItemsMessage $}