Olchali asosli o’rama pirog

472
zirauz
zirauz4411501

    Masalliqlar:
    200 gramm margarin yoki sariyog’
    400 gramm un
    100 millilitr kefir
    1/2 choy qoshiq iste’mol sodasi
    bir chimdim tuz
    ASOSIGA:
    400 gramm danagidan tozalangan muzlatilgan olcha
    50-100 gramm shakar
    1-2 choy qoshiq kraxmal
    sepish uchun shakar upasi
    1.Un bilan tuzni aralashtirib olamiz. Ustidan sariyog’ni qirg’ichdan chiqarib solamiz. Qo’lda yaxshilab ishqalab maydalaymiz.

    2.Smetanani qabartma bilan aralashtirib olamiz.

    3.So’ng unli aralashma ustidan quyamiz va aralashtirib, xamir qorib olamiz.

    4.Asosini tayyorlab olamiz: olcha, kraxmal va shakar solib aralashtirib olamiz.

    5.Xamirni teng ikkiga bo’lamiz.

    6.Birinchi yarmini 13*40 sm kattalikda to’rtburchak shaklda yoyib olamiz, qalinligi 3 mm bo’lsin. Xamirni uzunasiga ko’ndalangiga yana teng ikkiga bo’lamiz.

    7.Uzun qilib olchalarni terib chiqamiz va xamirni ikkiga buklab, chetlarini yaxshilab yopishtirib chiqamiz.

    8.Ikkinchi xamir bilan ham shunda ish tutamiz.

    9.Aylanasi 22 sm li qolipga pergament qog’oz to’shaymiz va chetlariga sariyog’ surtib chiqamiz.

    10.Xamirlarni qolipga spiralsimon ko’rinishda taxlab chiqamiz.

    11.190 C darajada qizdirilgan gaz pechida 30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.