"Pepperoni" pitsasi
Masalliqlar:
1 o’ram pitsaga moʻljallangan tayyor xamir
QAYLASIGA:
2 osh qoshiq pomidor pastasi
1 choy qoshiq oregano
2 osh qoshiq zaytun moyi
ta’bga qarab tuz va murch
ASOSIGA:
100 gramm «pepperoni» kolbasalari yoki xohlagan dudlangan kolbasa
150 gramm motsarella pishlog’i
50 gramm qattiq pishloq
100 gramm pomidor
50 gramm bulg’or qalampiri
1.Biroz erishi uchun tayyor xamirni muzlatgichdan olib qoʻyamiz.
2.Qaylaga kerakli masalliqlar: pomidor pastasi, zaytun moyi, oregano, tuz va murchni solib aralashtirib olamiz.
3.Agarda pitsa xamiri yupqaroq bo’lishini istasangiz, unda xamirni yoyib oling.
Agar pitsa xamiri qalinroq bo’lishini istasangiz, unda xamirni yoyish shart emas.
4.Pitsani pech patnisiga olamiz.
5.Pomidorli qayladan surtamiz.
6.Qirg’ichdan chiqarilgan qattiq pishloqni sepamiz.
7.Asosiga mo’ljallangan masalliqlarni terib chiqamiz.
8.200 C darajada qizigan pechda 12-15 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Issiqina pitsadan bahramand bo’ling!
Yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}