Qaysi viloyatning oshi mazaliroq? | Плов какого региона вкуснее

90
UzVideo
UzVideo51957

    O‘zbek palovi – bu haqiqiy oshxo‘rlar va sharqona taomlarni yaxshi ko‘ruvchilarning taomidir. Dunyoda palov tayyorlashning 100 dan ortiq resepti mavjud bo‘lib, O‘zbekistonning o‘zida ham bir-biriga o‘xshamaydigan o‘ziga xos turlari mavjud. Boisi har bir mintaqada palov o‘zgacha resept bo‘yicha pishiriladi. Masalan, Toshkentda “To‘y oshi” tayyorlansa, Andijonda palovga uzum barglarini qo‘shib “Kovatok palov”ni xush ko‘rishadi, Xivada esa palovning eng parhezli turi “Chalov” pishiriladi.

    «Oshqoshiq»ning YouTube sahifasidagi yangi sonida yurtimizning turli xil mintaqalarida tayyorlanadigan palov turlari tahlil qilindi. Endi siz oshxo‘rlik uchun joy qidirib o‘tirmaysiz. Boisi bu savolga javobni «Oshqoshiq»ning yangi sonidan topishingiz mumkin.

    00:00 Tizer
    00:56 Kirish qismi
    01:57 Osh tayyorlanish jarayoni ko’rsatiladi
    02:55 «Abdujalil» osh markazida Toshkent to’y oshini tahlil qilamiz
    04:50 Toshkent to’y oshi haqida ma’lumot beriladi
    09:42 «SamiOsh» tamaddixonasida Samarqandcha oshni tahlil qilamiz
    12:11 Samarqandcha zig’ir oshi haqida ma’lumot beriladi
    15:14 «Kamolon» osh markazida vodiyning devzira palovini tahlil qilamiz
    16:53 Devzira osh haqida ma’lumot beriladi
    19:52 Xulosa

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.