Bananli keks

228
zirauz
zirauz4411492

    Masalliqlar:
    2 ta banan
    2 ta tuxum
    100 gramm eritilgan sariyog’
    100 gramm shakar
    100 gramm un
    1 choy qoshiq qabartma
    bir chimdim tuz
    2 choy qoshiq dolchin
    2 osh qoshiq sut
    Tayyorlanilishi:
    1.Iliq kefirga shakar, xamirturush va tuzni sepamiz. Aralashtirib olamiz.
    2.Tuxum va eritilgan sariyog’ni solib, aralashtirib olamiz.
    3.Unni elab, oz-ozdan solamiz va avval venchikda, so’ng esa qo’lda xamir qorib olamiz. Qo’lingiz xamirga yopishib qolsa, ozgina unlab, so’ng qo’lingizni yuvib tashlang. Undan keyin esa oz-ozdan un solib, xamirni mushtlang.
    Xamir yana yopishishni boshlasa, yana qo’lni yog’lang va 5 daqiqa yaxshilab mushtlang, ammo unni ko’p solavermang.
    Xamirni ustini yog’lab, sochiq bilan yopamiz va 2 soat ko’tarilishi uchun iliq joyga olib qo’yamiz.
    4.Xamir ikki hissaga ko’tarilgandan so’ng, yana uni mushtlab, 40-60 daqiqaga tindirib qo’yamiz.
    5.Xamir oshguniga qadar mayizni yuvib, 15 daqiqa ustidan issiq suv quyib, ivitib qo’yamiz. So’ng suvini to’kib tashlab, sochiq ustiga yoyib quritamiz.
    Mayizni yoqtirmasangiz, unda o’rniga yong’oq yoki qurutilgan mevalardan ham solishingiz mumkin.
    6.Stol ustiga un sepib, xamirni yana bir bor mushtlab olamiz. So’ng xamirni olib, 8-12 ta bo’lakka bo’lamiz va ulardan aylana shaklchalar yasab olamiz.
    Quyidagi masalliqlardan bizlarda 12 dona bulochkalar chiqdi.
    7.Xamir bo’lakchalarini uzunchoq shaklda yoyib olamiz. Ustidan yog’ surtib, mayizni sepamiz va rulet shaklida o’rab chiqamiz. Uzun ruletni tepasidan 1 sm joy qoldirib, pastigacha kesib chiqamiz. Shunda bizlarda “л” simon shakl hosil bo’ladi. Kesilgan ichki tomonini tepaga qaratib, ikkita uchini bir-biriga o’raymiz va aylana shaklga keltiramiz.
    8.Bulochkalarni pergament qog’oz ustiga terib, yana 20 daqiqa yaxshiroq ko’tarilishi uchun, ustini sochiq bilan yopib qo’yamiz.
    9.So’ng ustiga tuxum surtib, 20 daqiqa davomida pishirib olamiz.
    10.Glazur
    Bulochka pishguniga qadar shakar upasi, apelsin po’sti va sharbatini qozonchaga solib, past olovda 7-10 daqiqa qaynatib olamiz.
    Qaynoq bulochkalarni ustidan glazur surtib chiqamiz.
    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.