Quyultirilgan sutli tart

428
zirauz
zirauz4411492

    Masalliqlar:
    ASOSIGA:
    100 gramm eritilgan sariyog’
    250 gramm pechenye
    ASOSIGA:
    3 ta tuxum sarig’i
    300 millilitr quyultirilgan sut
    150 gramm 25 % va undan ko’proq yog’li smetana
    1 osh qoshiq makkajo’xori kraxmali
    1.Pechenyeni blenderda maydalab olamiz.
    2.So’ng eritilgan sariyog’ solib aralashtirib olamiz.
    3.Aylanasi 20-22 sm li qolipga pechenyeli aralashmani solib, qoshiq yordamida tekislab olamiz. Chetlarini esa balandroq, taxminan 2 sm qilib, «devor»(bortik) hosil qilamiz.
    4.Asosini tayyorlab olamiz
    Tuxum sarig’ini mikserda yaxshilab ko’pirtirib olamiz. So’ng smetana va quyultirilgan sutni solib, yaxshilab ko’pirtirib olamiz. Kraxmalni ham solib, aralashtiramiz.
    5.Qolipdagi pechenyelar ustidan quyib, 180 C darajada qizigan pechda 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
    6.Pishgan tartni biroz sovutib, so’ng qolipidan ajratamiz va kesib, dasturxonga tortamiz.
    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.