Quyultirilgan sutli tart
Masalliqlar:
ASOSIGA:
100 gramm eritilgan sariyog’
250 gramm pechenye
ASOSIGA:
3 ta tuxum sarig’i
300 millilitr quyultirilgan sut
150 gramm 25 % va undan ko’proq yog’li smetana
1 osh qoshiq makkajo’xori kraxmali
1.Pechenyeni blenderda maydalab olamiz.
2.So’ng eritilgan sariyog’ solib aralashtirib olamiz.
3.Aylanasi 20-22 sm li qolipga pechenyeli aralashmani solib, qoshiq yordamida tekislab olamiz. Chetlarini esa balandroq, taxminan 2 sm qilib, «devor»(bortik) hosil qilamiz.
4.Asosini tayyorlab olamiz
Tuxum sarig’ini mikserda yaxshilab ko’pirtirib olamiz. So’ng smetana va quyultirilgan sutni solib, yaxshilab ko’pirtirib olamiz. Kraxmalni ham solib, aralashtiramiz.
5.Qolipdagi pechenyelar ustidan quyib, 180 C darajada qizigan pechda 20-25 daqiqa davomida pishirib olamiz.
6.Pishgan tartni biroz sovutib, so’ng qolipidan ajratamiz va kesib, dasturxonga tortamiz.
Yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}