Tunets balig’idan qilingan qayla bilan tortiladigan kartoshka qalamchalari
zirauz4411501
Masalliqlar:
700-800 gramm kartoshka
1 osh qoshiq quritilgan qalampir (paprika)
1 osh qoshiq rozmarin
1 osh qoshiq o’simlik yog’i
1/2 choy qoshiq tuz
QAYLASIGA:
200 gramm konservalangan tunets balig’i
1 choy qoshiq xantal donachalari
1 dona sarimsoqpiyoz tishchasi
1 osh qoshiq mayonez
ta’bga qarab tuz
1.Kartoshkani yuvib, bo’laklarga bo’lamiz.
2.Kartoshkalarni idishga solib, ustidan ziravorlar sepamiz va o’simlik yog’ini quyib, aralashtirib olamiz.
3.Kartoshkalarni pergament qog’oz ustiga to’shaymiz.
4.180 C darajada qizigan pechda 30-40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Pishganligini sanchiq yordamida tekshiramiz.
5.Qaylasiga:
Barcha masalliqlarni bitta idishga solamiz.
6.Blenderda ezib, silliq holatga keltiramiz.
Mazali yegulik ham tayyor, yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}