Ro’ziqorin va tovuqli lazanya
Masalliqlar:
500 gramm tovuq filesi
300 gramm yangi uzilgan qo’ziqorinlar
400 gramm pomidor
yarim bog’ petrushka
qovurish uchun 2 osh qoshiq o’simlik yog’i
20 dona lazanyaga mo’ljallangan pastalar
200 gramm qattiq pishloq
bir chimdim tuz
bir chimdim qora murch
BESHAMEL QAYLASI UCHUN:
40 gramm sariyog’
3 osh qoshiq un
800 millilitr sut
1 choy qoshiq maydalangan muskat yong‘og’i
1.Qo’ziqorin va tovuqni mayda qilib to‘g’rab olamiz.
2.Piyozni po’stini archib, uni ham mayda to’rtburchak shaklda to‘g’raymiz.
3.Tovaga yog’ quyib, piyozni shaffof rangga kirgunicha qovurib olamiz.
4.So’ng ustidan to‘g’ralgan tovuq va qo’ziqorinni solib, birga qovuramiz. Tuz va murch sepib, gazdan olamiz.
5.Qaylasi:
Qozonchaga sariyog’ solib eritamiz. So’ng unni solib, birgalikda qovuramiz. Muntazam aralashtirib turishni unutmaymiz.
6.So’ng sutni quyib, biroz quyulguniga qadar qaynatamiz. Silliq holatga kirgunicha venchikda
Muskat yong‘og’ini sepib, gazni o’chiramiz.
7.Gaz pechini 180 C darajaga qizdiramiz. Qolipga sariyog’ surtamiz. Qattiq pishloqni qirg’ichdan chiqarib olamiz.
8.Pomidorni qirg’ichdan chiqarib solamiz. Petrushkani to‘g’rab, pomidor ustidan solamiz va aralashtirib, chetga olib qo’yamiz.
9.Lazanya xamirlarini qolipga terib chiqamiz. Agar qaynating deb qadog’ida yozilgan bo’lsa, unda avval qaynatib olasiz.
10.Qiymali aralashmani yarmini solib, ustidan beshamel qaylasining ⅓ qismini quyamiz.
11.Yana lazanya xamirlarini bir tekis qilib terib chiqamiz. So’ng yana qiyma va qayla.
12.Qolgan xamirlarni hammasini terib, qaylani quyamiz va ustidan pomidorli aralashmani ham solamiz. Qirg’ichdan chiqarilgan pishloqni esa sepamiz.
13.Qizigan pechga qo’yib, 25-30 daqiqa davomida pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}