Qulupnayli pechenyelar

451
zirauz
zirauz4411507

    Masalliqlar:
    100 gramm qulupnay
    70 gramm
    140 gramm un
    50 gramm muzdek sariyog’
    85 gramm 35 %li yog’li qaymoq
    1 choy qoshiq qabartma
    1 choy qoshiq vanil shakari
    bir chimdim tuz
    1.Qulupnayni yuvib olamiz. Dumchalarini olib tashlab, o’zini to’rtburchak shaklda to‘g’raymiz.
    2.Tog’orachaga un, shakar, vanil shakari, tuz va qabartmanni solib, aralashtirib olamiz.
    3.Muzdek sariyog’ni to‘g’rab, un ustidan solib, qo’lda yaxshilab ishqalaymiz va kukunsimon holatga keltiramiz.
    4.Unli massa ustidan qulupnaylarni solib, aralashtirib olamiz.
    5.Qaymoqni quyib, xamirni aralashtirib olamiz.
    Muhim! Qaymoqni retseptda ko’rsatilgn miqdordan ko’p solmang, aks holda pechenyelar juda yoyilib ketadi.
    6.Pergament qog’oz to’shalgan qolip yoki patnisga qoshiq yordamida xamirlardan solib chiqamiz.
    O’rtasida yetarlicha joy qoldiramiz, chunki pechenyelar pishish jarayonida ozroq yoyilib ketadi.
    7.180 C darajada qizigan pechda 20 daqiqa yoki qizarib pishguniga qadar pishirib olamiz.
    Yoqimli ishtaha!

    Комментарии

    Для добавления комментариев необходимо авторизоваться.