Qulupnayli pechenyelar
Masalliqlar:
100 gramm qulupnay
70 gramm
140 gramm un
50 gramm muzdek sariyog’
85 gramm 35 %li yog’li qaymoq
1 choy qoshiq qabartma
1 choy qoshiq vanil shakari
bir chimdim tuz
1.Qulupnayni yuvib olamiz. Dumchalarini olib tashlab, o’zini to’rtburchak shaklda to‘g’raymiz.
2.Tog’orachaga un, shakar, vanil shakari, tuz va qabartmanni solib, aralashtirib olamiz.
3.Muzdek sariyog’ni to‘g’rab, un ustidan solib, qo’lda yaxshilab ishqalaymiz va kukunsimon holatga keltiramiz.
4.Unli massa ustidan qulupnaylarni solib, aralashtirib olamiz.
5.Qaymoqni quyib, xamirni aralashtirib olamiz.
Muhim! Qaymoqni retseptda ko’rsatilgn miqdordan ko’p solmang, aks holda pechenyelar juda yoyilib ketadi.
6.Pergament qog’oz to’shalgan qolip yoki patnisga qoshiq yordamida xamirlardan solib chiqamiz.
O’rtasida yetarlicha joy qoldiramiz, chunki pechenyelar pishish jarayonida ozroq yoyilib ketadi.
7.180 C darajada qizigan pechda 20 daqiqa yoki qizarib pishguniga qadar pishirib olamiz.
Yoqimli ishtaha!
{$ noItemsMessage $}